Project: Tap2Sport Sportpark Heijhoef Eindhoven

Vaak maken in de grotere steden meerdere verenigingen gebruik van dezelfde sportvelden. Ze huren deze van de gemeente. Daardoor is het vaak onoverzichtelijk hoe de kosten van bijvoorbeeld verlichting bij de juiste vereniging in rekening gebracht worden.

De vele verenigingen die gebruik maakten van de sportvelden op Sportpark Heijhoef, lieten daarbij ook regelmatig de verlichting de gehele avond branden. De gemeente Eindhoven wilde de vereniging zelf verantwoordelijk maken voor het gebruik van de verlichting.

Sinds april 2018 vallen de afdelingen Stadsbeheer en Sport in de gemeente Eindhoven onder dezelfde paraplu. Vanuit het markt- en evenementensegment bestond het systeem van tussenmeters en een app al. Omdat de gemeente Eindhoven eigenaar is van twaalf sportparken, werd vanuit Stadsbeheer geopperd om deze techniek ook op het gebied van Sport toe te passen om op die manier veel tijd en discussie te besparen.

De gebruiker van de vereniging kan nu zelf de verlichting aansturen, dus ook dimmen of de helft van de veldverlichting uit laten om flink te besparen. Dit scheelt de betalende vereniging aardig wat kilowatturen die met ons systeem nu maandelijks worden gefactureerd. De verenigingen krijgen in plaats van een jaarrekening dus per maand te zien wat zij verbruiken. In het verleden werd ook regelmatig een factuur niet betaald, omdat onvoldoende onderbouwd kon worden hoe een bepaald verbruik in elkaar zat.

2020

Tevredenheid klant:
5/5
Veiligheid:
5/5
Duurzaamheid:
5/5
Intelligentie:
5/5
Ontzorgen:
5/5