Project: Topkast Oude Kerkplein Ede

Vernieuwing van het plein

Het Oude Kerkplein in Ede is regelmatig het toneel voor evenementen, markten en braderieën, waarbij veilige stroomvoorziening wenselijk is. De geplande herinrichting van het plein is aanleiding geweest om tegelijkertijd een nieuwe evenementenkast te plaatsen.

Afhankelijkheid van marktmeester

Een evenementenkast-oude-stijl kost tijd: er moet iemand (VOP) namens de gemeente naartoe om met een sleutel de evenementenhouder toegang te geven tot de kast. Wanneer de kast vervolgens open is, zijn er allerlei contactdozen waar spanning op staat. Vervolgens moet er een afspraak gemaakt worden om bij einde gebruik van de stroomvoorziening de meterstanden op te nemen en de elektrakast te sluiten. 

100% flexibiliteit

Gerard van Soeren van de gemeente Ede koos voor onze modulair opgebouwde evenementenkast: deze kast is en blijft dicht. Nadat iemand een evenement heeft aangemeld en de vergunning op orde heeft, kan hij zelf ter plaatse de kast bedienen met de app. Vervolgens krijgt de gebruiker pas spanning nadat er een stekker in zit en de app is geactiveerd. Trekt hij de stekker eruit, is de spanning er meteen weer af en wordt de transactie beëindigd.
De gemeente voldoet hiermee aan alle Installatie-verantwoordelijkheidseisen conform de  NEN 3140. Ons systeem biedt tevens de mogelijkheid om gemakkelijker te kunnen handhaven bij het gebruik van ondeugdelijk materieel en/of installaties van marktkooplieden. Ook heeft de gemeente te allen tijde inzicht in het  gebruik van de stroompunten.


2019

Tevredenheid klant:
5/5
Veiligheid:
5/5
Duurzaamheid:
5/5
Intelligentie:
5/5
Ontzorgen:
5/5