safety-groen-200px

Veiligheid

Herkent u dit op de markt?

De marktlieden willen hun waar verkopen en daar hebben ze elektriciteit voor nodig. Ze gebruiken het bijvoorbeeld voor licht, verwarming, snijmachines of frituur. Daar heb je kabels en stekkers voor nodig, maar kennis is geen vereiste. Wij komen van alles tegen: verloopstekkers (mag niet meer), stekkers en kabels met tape omwikkeld en openstaande marktkasten. En dan het onvermijdelijke: “Ik heb geen stroom, hoe kan dat nu?” en de reactie van de marktmeester daarop: “Ik laat de kast wel open staan, dan kunnen jullie zelf de aardlek resetten, anders blijf ik op en neer lopen.” Begrijpelijk, maar potentieel levensgevaarlijk.

Gevaar voor gebruikers én bezoekers

Bij gebruik van stroom in de openbare ruimte zijn enkel de blauwe en rode CEE form stekkers toegestaan. Echter door de grote diversiteit in het aanbod van contactdozen op de diverse marktlocaties werkt dit het gebruik van verloopstekkers in de hand. Ondeugdelijke stekkers of zelfs zelfgemaakte verloopstekkers komen helaas veel te vaak voor.

Naast het ongemak voor andere marktlieden als zich opnieuw een stroomonderbreking voordoet, is deze situatie ronduit gevaarlijk. Een bezoeker met kleine kinderen mag er vanuit gaan dat een markt een veilige omgeving is. Dan verwacht je niet dat elektriciteitskasten gewoon open staan!

Geen openstaande kasten of ondeugdelijk materiaal

De intelligente Topkasten van Orange Power Systems bieden enkel CEE form contactdozen voorzien van stekkerdetectie. Een slechte stekker wordt niet geaccepteerd en zal ook geen stroom kunnen afnemen. Dit lost het stekkerprobleem aan de voorkant op.

Doordat de contactdozen aan de buitenzijde zitten blijft de kastdeur tijdens de markt gewoon dicht. Er is ook geen noodzaak om in de kast te komen. Wanneer de aardlekschakelaar onverhoopt uitvalt, dan valt alleen de spanning weg op betreffende stekker. De zelfherstellende beveiliging reset zich automatisch en staat weer gereed voor gebruik. Nadat de marktkoopman het probleem heeft verholpen kan hij zelf, via onze app, de stroom opnieuw inschakelen. Volledige zelfredzaamheid!

De markt veiliger maken!

De gebruiker betaalt per transactie, dus ook voor het opnieuw aanzetten van de stroom nadat deze is uitgevallen. Het gebruik van ondeugdelijk materiaal waardoor de stroom steeds uitvalt, kost dus geld. Wij hebben ervaren dat dit een uitstekende drijfveer is om deugdelijke materialen te gebruiken. Gebeurt dit niet, dan kan de ondernemer daarop aangesproken worden want op de achtergrond kunnen wij precies zien wie vaak fouten veroorzaakt.  

De markt wordt daardoor veiliger voor bezoekers én de marktlieden kunnen ongestoord en veilig werken, het mes snijdt aan twee kanten!

 

Veiligheid was de drijfveer om te komen tot dit innovatieve concept. “Er is geen veiliger systeem dan dit!”, aldus Sjors.

Sjors van de Zanden is de bedenker en uitvinder van de  “connected” intelligente markt- en evenementenkast, geschikt voor de openbare ruimte.

Sjors is binnen Orange Power Systems verantwoordelijk voor de techniek. Hij begeleidt ieder project persoonlijk en leidt de technische afdeling.

Technische vragen? Neem rechtstreeks contact met hem op, hij helpt u graag!